3D COG mezoniti - Perfectus

3D COG mezoniti

Prvi smo u regionu počeli koristiti specijalne niti kojima se trenutno postiže efekat liftinga – podizanja i zatezanja tretirane regije lica i tijela, kao i eliminacije bora. Specifičnost ovih niti je u tome što su oneresorptivne (PDS-polydioxanon – konac koji se dugi niz godina koristi u hirurgiji), i po prvi put tankom koncu (4-0), koji je nazubljen.

Aplikacija COG niti se vrši u ambulantnim uslovima primjenom anestetika u obliku masti. Nitima se obično koriguje regija jagodica, nazolabijalnih bora, marionetskih bora (uglovi usana), te oval lica (rub donje vilice). Broj niti varira od lokalnog nalaza i kreće se od 2 do 5 po strani. Kako se niti uvode specijalnim tankim kanilama (iglicama sa posebno obrađenim vrhom koje ne povrjeđuju krvne sudove i nerve), sam tretman je potpuno bezbolan, sa trenutnim efektima suspenzije, a bez otoka i podliva.

Nit se u potpunosti resorbuje od 6 mjeseci do godinu dana, a efekat tretmana traje od 3 do 5 godina. S obzirom na to da se na mjestu niti razvija sopstveni kolagen i elastin koji poboljšavaju strukturu kože, čineći je svježom i odmornom.

Osim primjene u predjelu lica i vrata, ove niti se mogu koristiti i na drugim dijelovima tijela zajedno sa običnim mezonitima, rjašavajući probleme opuštene kože (nadlaktice, stomak, unutrašnje strane natkoljenica, regija oko pupka, iznad koljena…).

eh