Antiaging medicina - Perfectus
Antiaging medicina

Antiaging medicina

Juli 26, 2016 - info_h144926w

Danas se u ordinacijama Estetskih hirurga širom svijeta javlja sve veći broj pacijenata sa željom da nešto promjene i poprave u svom izgledu, a da po mogućnosti izbjegnu skalpel i opštu ansteziju. Antiejdžing (antiaging) medicina je u punom zamahu, jer je želja za “mladalačkim izgledom” i dalje vrlo aktuelna.

Svjedoci smo sve većeg broja različitih nehirurških procedura koje su u ponudi kozmetičkih salona, raznih estetskih centara, pa do specijalističkih ordinacija. U sve većoj ponudi raznih medicinskih i kozmetičkih preparata pacijenti postaju pomalo zbunjeni i neodlučni kome i čemu da daju svoje povjerenje. Prema tome, postavlja se pitanje šta pacijent treba da zna prije odluke o izboru neke procedure, kako bi izbjegao ugrožavanje ne samo svog izgleda već i sopstvenog zdravlja.

Najvažnije od svega je da osoba koja izvodi ili kontroliše tretmane posjeduje odgovarajuće znanje i iskustvo, sertifikate, stručnost i konstantnu edukaciju, a ne da odluku o izboru ustanove i osobe koja će da vodi tretmane donosite na osnovu najniže cijene.

Prednost plastičnih hirurga u ovoj oblasti se ogleda u tome što oni neki estetski problem mogu sagledati u svim segmentima, predlažući najbolja rješenja – od neivazivnih tretmana, njege kože, pa sve do određenog trenutka kada se donosi odluka o hirurškom tretmanu. Hirurg, dakle, ne mora forsirati operaciju ili neku nehiruršku proceduru, jer poznaje oba pristupa i njihove mogućnosti.

Veoma je važno da čovjek ne treba čekati da mu lice i tijelo ostare kako bi tražio način da ga podmladi, već od rane mladosti treba voditi računa o njegovanju i “čuvanju” kože da bi proces starenja odložio što je više moguće. Pacijenti koji se brinu o svom licu i tijelu poštujući određene režime fizičke aktivnosti i načina ishrane, odlično reaguju na neke neinvazivne procedure. Mala promjena na njihovom licu i tijelu primjenom nekog od metoda topljenja lokalnih masnih nakupina ili metoda zatezanja kože lica sa uklanjanjem sitnih bora daje odlične rezultate.

Mi u Perfectus-u pokušavamo objediniti više različitih procedura kako bi dobili najbolje moguće rezultate, strogo vodeći računa o najvažnijoj stvar i- bezbjednosti pacijenta i njegovom zdravlju. Prije svega kombinujemo mezoterapijske procedure, lipolizu sa primjenom različitih filera (popunjavaje bora na licu), prednosti svjetlosne energije (CPL medicinski uređaj), frakcioni CO2 laser, kao i CELLU M6 i LIFT 6 uređaja firme LPG. Pravilno odabranom kombinacijom postižemo izvanredne rezultate, a što je najbitnije, pacijent odmah nakon tretmana obavlja uobičajene životne aktivnosti, bez ikakvih vidljivih tragova učinjene intervencije.

Okolina primjećuje promjeneprimjećujući kako osoba koja je radila tretmane izgleda jako svježe i odmorno, a ne znajući šta je zapravo doprinjelo takvom poboljšanju. Uskoro na našim prostorima planiramo i primjenu sopstvenih steam ćelija, koje se nakon izdvajanja iz krvne plazme mezoterapijskom procedurom ubacuju na željeno mjesto, najčešće lice.

To dovodi do regeneracije i revitalizacije tkiva u smislu brisanja bora i zatezanja kože lica. Svjetski poznati estetski hirurzi predviđaju da će se u budućnosti smanjiti broj velikih operacija usljed primjene sve većeg broja malih neinvazivnih metoda koje daju brže, ali i kratkotrajnije rezultate.

Prolaze vremena kada su hirurzi izbjegavali sve što nije hirurško i postaju puno fleksibilniji po pitanju antiejdžing medicine. Sve naprijed nabrojane procedure hirurg mora da poznaje i koristi kako bi dobio što bolje rezultate. To znači da je njihova primjena i u postoperativnom periodu veoma bitna i značajna za krajnji ishod.

eh

Podijelite ovaj članak