Juvederm fileri - Perfectus

Juvederm fileri

Kada je riječ o tretmanima na licu, danas sve veći broj pacijenata od nas traži promjene koje će odmah biti vidljive, bezbjedne, a pri tom da se ne radi o hirurškim intervencijama. Ono što bi na neki način moglo udovoljiti ovim zahtjevima je kombinacija primjene filera i Botoxa.

Kao prvi na prostorima Bosne i Hercegovine, odnedavno koristimo potpuno prirodne filere Hijaluronske kiseline vodećih svjetskih proizvođača Allergan (Juvederm) i Teoxan (Teosyal). Ono što je bitno naglasiti da se radi o preparatima koji su u potpunosti bezbjedni, jer je hijaluronska kiselina sastavni dio ljudskog tkiva. Bitna činjenica je i dugotrajnost novih  filera koja je ranije bila 4-6 mjeseci, a sada je 1 do 2 godine.

Ovi fileri se uglavnom koriste za korekciju veličine i oblika usana, popunjavanje bora (udubljenje  koje se pruža od nosnice do ugla usana, čeonih bora), popunjavanje jagodica, ovala lica (sa strana brade), udubljenja ispod donjih kapaka, podizanje vanjskog ugla obrva…

Sam tretman je potpuno bezbolan i beskrvan, jer prije samog tretmana regiju mažemo specijalnim anestetikom u obliku kreme, a infiltracija se radi pomoću specijalnih kanila, tako da nakon intervencije  nema nikakvih modrica ni otoka.  Novina je i to da Juvederm u svom sastavu ima i lokalnog anestetika, što je dodatni elemenat koji obezbjeđuje bezbolan tretman.

Neki od klijenata koji su korekciju usana radili u drugoj ustanovi primjenom lokalne anestezije putem injekcije žalili su se na kasnije bolove na mjestu uboda, naročito pri promjenama vremena, ali i na čestu pojavu modrica na mjestu intervencije. Zbog toga mi koristimo najnoviju specijalnu kremu i posebne kanile, tako da se pacijent nakon zahvata može vratiti uobičajenim životnim aktivnostima, a sam tretman je ugodan i bezbolan.

eh