Lifting lica i tijela - Perfectus

Lifting lica i tijela

Veoma često nakon korekcije dubljih bora primjenom filera hijaluronske kiseline, te korekcijom bora nastalih hiperaktivnošću mimične muskulature Botoxom, zaostaje problem opuštene kože ovala lica i regije obraza. Sada, zahvaljujući mezonitima,  postižemo neoperativni lifting lica i rješavamo problem bez hirurške procedre. Mezonitima  takođe veoma uspješno korigujemo naboranost i opuštenost kože vrata, dekoltea, nadlaktica, stomaka i bedara.

Postupak je apsolutno bezbijedan i radi se u topikalnoj anesteziji (pomoću masti). Mezonit je fleksibilna igla koja na račun svoje elastičnosti omogućava remodeliranje lica i vrata u različitim nivoima epiderma. Same niti su debljine 0,1 mm, napravljene su od biorazgradivog materijala i provučene su unutar igle.

Njenim uvođenjem kroz kožu ubacuje se nit koja tu ostaje od šest do devet mjeseci, nakon čega se resorbuje u potpunosti, a  na mjestu ubacivanja niti stvara se fibrozno tkivo bogato kolagenom koje zateže kožu. Rezultati su vidljivi odmah i traju od dvije do pet godina, nakon čega se tretman ponavlja. Broj niti koje se apliciraju u jednom zahvatu zavisi od rezultata koji želimo da postignemo: minimalan broj je 10 za regiju oko očiju, a optimalan za cijelo lice je oko 100 niti. Pun efekat intervencije 3D mezonitima vidi se poslije 40 do 60 dana.

eh