LPG tretmani lica i tijela - Perfectus

LPG tretmani lica i tijela

Programi tretmana koji su zastupljeni u našoj ustanovi mogu se, generalno, podijeliti u tri grupe:

1. estetski prigram
2. terapeutski program i
3. sportski program

Estetski program posebnu pažnju posvećuje eliminaciji celulita, regulisanju tjelesne mase, tretmanima opuštene kože, promjenama na tijelu nastalim u toku trudnoće, te postliposukcijskim tretmanima.

Terapeutski program podrazumijeva tretmane fibroza, ožiljaka različitih vrsta i uzroka nastanka, opekotina, posljedica dugotrajnog ležanja, fibromialgija, sklerodermija, mišićne napetosti, rapuure mišića, artroza, venoznih insuficijencija, posthirurške tretmane i druge zahvate iz ove oblasti.

U okviru sportskog programa uspješno tretiramo mišićne napone, ukočenost, bol u mišićima i druge povrede i pojave koje su vrlo česte kod sportista različitih profila.

Danas najefikasnije sredstvo u borbi protiv celulita i nepravilnih oblina predstavlja Cellu M6 aparat, kome je Američka nacionalna organizacija za kontrolu hrane i lijekova (FDA) dala i zvanično odobrenje. Povećavajući lokalnu mikrocirkulaciju, LPG metoda vraća kruženje hranljivih materija vezivnog tkiva u stanje prije nastanka celulita i time poboljšava izgled i pojačava zategnutost kože. Za vrijeme tretmana osobe oblače specijalnu LPG odjeću koja osigurava maksimalnu udobnost, higijenu i očuvanje intime. Tretmani su potpuno bezbolni i relaksirajući, tako da pomažu i u otklanjanju stresa.

Za postizanje optimalnih rezultata LPG preporučuje minimalno 15 – 30 Endermologie tretmana cijelog tijela u trajanju od 35 minuta, koji se provode dva, a u nekim slučajevima i tri puta nedjeljno. Prije određivanja adekvatnog programa za svakog klijenta posebno, obavezno je uzimanje anamnestičkih podataka, odgovarajućih mjerenja kao i ciljano fotografisanje. Osim eliminacije celulita postižu se i izvanredni rezultati u preoblikovanju tijela, tako da je moguć gubitak 8 do 10 cm u obimu struka, 9 do 12 cm u obimu kukova i 5 do 9 cm u obimu butina. Istevromeno je moguć i tretman opuštene kože, nakon čega ona postaje nježna i zategnuta.

Nakon učinjenih deset tretmana pravimo kontrolna mjerenja kako bi eventualno, u zavisnosti od rezultata, korigovali program. Po završetku kompletnog ciklusa prave se fotografije i mjerenja za poređenje, a neophodno je jedan do dva puta mjesečno obaviti tretman za prevenciju nastajanja novih naslaga. Kompletan ciklus se može ponoviti nakon 4 do 6 mjeseci.

Tretmani su primjenjivi i kod muškaraca u svim regijama, a naročito u predjelu stomaka i slabina, gdje pokazuju i najbolje rezultate.

eh