Mezoterapija - Perfectus

Mezoterapija

Mezoterapija je metoda kojom se stimuliše mezodermalno tkivo, uvodjenjem koktela mikro injekcijama u srednji dio kože na dubinu od 4 do 6 mm. Na ovaj način nema sistemske resorbcije tj. dejstvo preparata je lokalizovano na tretiranu površinu koja može biti bilo gdje na tijelu.

Uvedene supstance pospješuju proizvodnje kolagena i elastina, lipolizu i stimulisanje metabolizma koze, što dovodi do eliminacije celulita i vraćanja prirodne zategnutosti kože vrata, nogu, stomaka, zadnjice, ruku i šaka. Kada se tretiraju lokalne masne naslage, govori se o lipolizi, a dubina infiltracije se kreće oko 1 do 1.3 cm. U ovoj proceduri, uz lipolitike, koktel sadrži i sredstva za sprečavanje ponovnog nakupljanja masnoće, kao i sredstva koja poboljšavaju tonus kože.

Rastvori ne sadrže nikakve hormonske komponente, a najčešći sastojci su prirodne supstance: artičoka, ginko biloba, kamilica, aminokiseline, vitamini, minerali, oligoelementi, hijaluronska kiselina. Koktel sadrži i sredstva koja šire sitne krvne sudove, tako da pospješuju cirkulaciju, i sredstva koja potpomažu što bržu eliminaciju štetnih materija preko bubrega.

Danas svoju najširu primjenu mezoterapija ima u borbi protiv celulita i nepravilnih oblina, kao i u poboljšanju tonusa kože lica, vrata, dekoltea uklanjanjem sitnih bora i rehidratacijom kože. Unešenim materijama se razgrađuje kapsula lipocita, pa su rezultati vidljivi već poslije prvih tretmana.

Tretmani se izvode prosječno jednom nedjeljno, a efekat se postiže za 7-10 tatretmana po regiji koja se liječi, a što zavisi i od lokalnog nalaza. Tratman traje oko 30 minuta, bezbolan je, tragovi od uboda nestaju u potpunosti za par sati, a nakon tretmana pacijenti najčešće opisuju svoju kožu kao odmornu, zategnutu i sjajnu.

Mezoterapiju radimo sa PISTOR 5 pištoljem najnovije generacije, tako da je tretman potpuno bezbolan, precizan i brz.

eh