NU Face - Perfectus

NU Face

NU Face predstavlja inovativnu tehniku za elektrostimulaciju mimične muskulature lica i vrata. Metoda ima odobrenje od FDI za upotrebu i predstalja veliki hit u Americi. Obzirom da većina kozmetičkih i estetskih tretmana regije lica i vrata uglavnom poboljšava kvalitet same kože podsticanjem proizvodnju kolagena i elastina ili primjenom raznih vitaminskih seruma, ova metoda popravlja tonus sitnih-mimičnih mišića lica koji su dijelom odgovorni za pojavu bora na licu i opuštanje kože lica i vrata.

Radi se o neinvazivnoj metodi čiji rezultati su odmah vidljivi, a uz redovno korištenje i dugotrajni. Koristi se za sve tipove kože kao i za sve uzraste bez većih opštih kontraindikacija.

Nakon nanošenja gela na tretiranu regiju sa dvije specijalno dizajnirane sonde koje emituju električne talase određene jačine jednostavno se kreće po licu u određenim smjerovima. Tretman je ugodan i pacijent se nakon istog odmah vraća uobičajenim životnim aktivnostima. Tretman traje oko 30 min, i mi ga uglavnom kombinujemo sa nekom dodatnom antiejdžing metodom (Lift 6 LPG, dermaroleri, mezoterapija, radiofrekvencija), kako bi efekati bili što bolji I dugotrajniji.

eh