SCAR Esthetique - Perfectus

SCAR Esthetique

U našem centu posjedujemo poznate američke preparate za njegu ožiljnih promjena-silikonske trakice i specijalne kreme, koje se koriste u poznatim estetskim centrima širom svijeta.

Silikonske trakice kao zlatni standard  koriste se za tretman svježih hirurških ožiljaka (nakon operacije, carskog reza, posjekotine, opekotine), kao i starih ožiljaka. Pogodne su za hipertrofične i keloidne ožiljke kao i za ožiljke nakon opekotina. Trakice se koriste za sve tipove kože i sve regije na tijelu.  Dosta je  fleksibilna i samoljepljiva tako da je i njena primjena jednostavna. Jedna trakica se nosi 1 mjesec nakon čega se zamjenjuje drugom, a tretman traje 3 mjeseca. Idealna je kombinacija trakice sa specijalnom kremom. Trakica se nosi noću, a krema se danju više puta utrljava u ožiljno tkivo.

Krema u sebi ima 23 aktivne supstance, uključujući 10 antioksidanasa, 2 polipeptida, tečni silikon kao i prirodne supstance koje izuzetno pomažu u popravljanju izgleda ožiljka. Dejstvom navedenih preparata ožiljak se smanjuje, postaje mekši a boja ožiljka se izjednačuje sa bojom okolne kože.

eh