Botox

Zašto Botox?

Botox je preparat čiji je osnovni sastojak Clostridium Botulinum, neurotoksin kompleks – tip A, koji u mišićima dovodi do prekida prenosa impulsa sa nerva, što umanjuje njegovu aktivnost ili je u potpunosti onemogućava. Osim široke primjene u neurologiji i oftalmologiji, mi ga uglavnom koristimo za korekciju bora lica, te prekomjernog znojenja pazušnih jama, dlanova i tabana. Kod osoba sa hiperaktivnošću mišića čela, korjena nosa ili periorbitalne regije, primjena botoxa daje odlične rezultate.

Intervencija

Aplikacijom botoxa u navedenim regijama dolazi do smanjenja hiperaktivnosti tretiranih mišića, što dovodi do smanjenja bora i ima i preventivni efekat. Dejstvo botoxa je privremeno (3-6 mjeseci), pa ga vrlo često kombinujemo sa drugim metodama (fileri, mezoniti, PRP) kako bi efekat bio dugotrajniji, a primjena botoxa u budućnosti što manja. Cilj primjene botoxa nije potpuna paraliza tretiranih mišića, koja dovodi do neprirodnog izgleda, već smanjenje hiperaktivnosti mišića. Mimika je dijelom očuvana, a time i prirodniji izgled uz smanjenje ili potpunu eliminaciju bora.

Oporavak

S obzirom da prije tretmana nanosimo specijalni anestetik u obliku gela, tretman je gotovo bezbolan i bez vidljivih tragova ili ožiljaka. Efekat terapije počinje se primjećivati već par dana nakon zahvata, a pravo dejstvo nastaje dvije nedjelje nakon tretmana. Primjena botoxa ipak daje najbolje rezultate kada se koristi umjereno i u kombinaciji sa filerom, mezonitima ili sopstvenom plazmom obogaćenom trombocitima.

Svima vama koji u Banjaluku dolazite iz drugih mjesta možemo pomoći oko prevoza sa banjalučkog aerodroma, autobuske ili željezničke stanice do naše klinike. Takođe, svima vama možemo pomoći oko pronalaska udobnog smještaja u Banjaluci, u blizini naše lokacije, ukoliko su očekivanja da će vaš boravak kod nas biti duži od jednog dana.