Tripolarna radiofrekvencija - Perfectus

Tripolarna radiofrekvencija

Tripolarna radiofrekvencija radi na principu promjenjive frekvencije talasne dužine od 0.25 ~ 8.8Мhz, čime se naizmjenično mijenja električno polje u koži od pozitivnog u negativno. Time se proizvodi električni otpor tkiva, koji se pretvara u toplotnu energiju. Ona prodire dublje u dermis i u potkožno masno tkivo. Toplota ubrzava metabolizam fibriblasta koji u narednom periodu produkuju novi kolagen i elastin i time utiču na kvalitet tonusa kože, a što rezultira zategnutom, glatkom i svježom kožom lica i tijela.

Radiofrekvencija olakšava otpuštanje masti iz masnih ćelija, nakon čega je masna ćelija smanjenog volumena i ne vrši pritisak na vezivno tkivo koje gubi izgled narančine kore, a takođe selektivno povećava temperaturu masnih ćelija, čime se ubrzava njihov metabolizam, pa one ispuštaju masne kiseline za daljnju potrošnju u organizmu. Uslijed ispuštanja masnih kiselina, masne ćelije se skupljaju i u kombinaciji s kontrakcijama kolagena u dermalnim slojevima dovode do zatezanja kože i redukcije celulita.

Tripolarna radiofrekvencija postiže izuzetne rezultate u redukciji sitnih bora i opuštene kože lica, kao i u redukciji celulita, lokalizovane masnoće te opuštene kože u predjelu stomaka, nadlaktica, natkoljenica i zadnjice.

Za regiju lica obične je neophodno 7 tretmana u razmaku od 7 dana između tretmana, dok je za tijelo neophodno 10 do 12 tretmana, i to u prva 3 dana jedan tretman dnevno, a ostatak u razmaku od 5 dana. Tretman je ugodan uz lagan osjećaj toplote, a nakon tretmana moguća je pojava blagog crvenila koje u narednih pola sata u potpunosti nestaje, tako da se klijenti nakon tretmana odmah vraćaju uobičajenim životnim aktivnostima. Rezultat je vidljiv odmah nakon prvog tretmana-koža je zategnutija, nježnija.

S obzirom da tretmani imaju kumulativno dejstvo, pravi rezultat je vidljiv 2 do 6 mjeseci nakon što je došlo do produkcije novih kolagenih i elastičnih vlakana.

eh