Povećanje grudi

Zašto povećanje grudi?

Svaka žena ne osjeća potrebu za povećanjem grudi, ali lijepe grudi mnogim ženama pružaju osjećaj samopouzdanja i ljepšeg izgleda. Nezadovoljstvo je primjetno kod žena sa praznim i opuštenim dojkama nakon porođaja ili naglog mršavljenja, urođenom nerazvijenošću dojki, asimetrijom dojki i kod žena sa gubitkom dojki nakon amputacije. Ovim promjenama žene gube važan senzitivni organ, jedan od simbola ženstvenosti, pa to doživljavaju kao gubitak dijela tijela.

Intervencija

Operacijom korigujemo volumen, oblik i položaj dojki, primjenom implanta najnovije generacije. Jedini u Bosni i Hercegovini koristimo poliuretanske implante, koji imaju doživotnu garanciju na pucanje, kao i garancije na kontrakturu kapsule i promjenu pozicije. Da bi rezultat bio potpun, neophodno je brižljivo planiranje rezova, upotreba adekvatnih proteza po obliku i dimenzijama, kao i dodatne manipulacije postojećim tkivom da bi se istakli određeni predjeli i detalji u skladu sa vašim željama.

Zahvat radimo u opštoj anesteziji, a rez kroz koji se ubacuje implant nalazi se ispod dojke, na mjestu gdje se dojka spaja sa grudnim košem. Pri tome mliječna žlijezda ostaje netaknuta. Rezultat opercije je odmah prisutan i vidljiv. Takođe je značajno napomenuti da pacijentkinja nakon intervencije može da doji dijete i da je dojka dostupna svim medicinskim pretragama.

Postoperativni period

Konce vadimo nakon 7 i 14 dana. Nakon intervencije obavezno je nošenje specijalnog grudnjaka mjesec dana, a povratak u normalne životne aktivnosti je već nakon 4 do 5 dana. U početku je moguća prolazna neosjetljivost bradavice, blagi otok ili osjećaj napetosti, koji obično prolaze nakon 1-2 nedjelje. Boravak u Banjoj Luci je 1 do 2 dana nakon zahvata.

Svima vama koji u Banjaluku dolazite iz drugih mjesta možemo pomoći oko prevoza sa banjalučkog aerodroma, autobuske ili željezničke stanice do naše klinike. Takođe, svima vama možemo pomoći oko pronalaska udobnog smještaja u Banjaluci, u blizini naše lokacije, ukoliko su očekivanja da će vaš boravak kod nas biti duži od jednog dana.