Korekcija potkoljenice

Zašto korekcija potkoljenice?

Operacijom povećavamo masu zadnje strane potkoljenice ubacivanjem specijalnog implanta. Indikacije za ovaj zahvat su uglavnom tanke ili asimetrične potkoljenice (kao posljedica bolesti ili povrede).

Intervencija

Sam zahvat izvodimo tako da kroz rez dužine 3 do 4 cm u predjelu zatkoljene jame plasiramo vretenasti implant u prostor ispod mišićne fascije. Zahvat obično radimo u opštoj, a nekada i u periduralnoj anesteziji. Vrijeme trajanja zahvata je oko 1,5 sati.

Oporavak

Konce vadimo 10-tak dana nakon operacije. U početku je moguća pojava blagog otoka, a prisutan je i prolazni osjećaj zategnutosti i utrnilosti potkoljenice. Predlažemo da u radenih mjesec dana ne upražnjavate nikakve fizičke aktivnosti (duže stajanje, hodanje), niti bilo kakve vježbe.

Svima vama koji u Banjaluku dolazite iz drugih mjesta možemo pomoći oko prevoza sa banjalučkog aerodroma, autobuske ili željezničke stanice do naše klinike. Takođe, svima vama možemo pomoći oko pronalaska udobnog smještaja u Banjaluci, u blizini naše lokacije, ukoliko su očekivanja da će vaš boravak kod nas biti duži od jednog dana.