Smanjivanje grudi

Zašto smanjivanje grudi?

Smanjivanje grudi radimo ne samo zbog estetskih, već i zbog medicinskih (zdravstvenih) razloga, onda kada postoji opasnost od deformacije vratnog i grudnog dijela kičmenog stuba usljed suviše velikih i teških dojki.

Intervencija

Operacijom korigujemo volumen, oblik i položaj dojki. Zahvat radimo u opštoj anesteziji, a on traje od 2 do 3 sata. U zavisnosti od veličine dojki, koristimo različite tehnike, za koje naš stručni tim utvrdi da su najefikasnije, najmanje invazivne i da ostavljaju najmanje tragove intervencije na tijelu pacijentice.

Postoperativni period

Pacijent ostaje u klinici 24 časa, nakon čega odlazi na kućno liječenje. Konce vadimo 7. i 14. dan nakon zahvata, a izostanak sa posla je oko 14 dana. Boravak u Banjoj Luci je oko 7 dana.

Svima vama koji u Banjaluku dolazite iz drugih mjesta možemo pomoći oko prevoza sa banjalučkog aerodroma, autobuske ili željezničke stanice do naše klinike. Takođe, svima vama možemo pomoći oko pronalaska udobnog smještaja u Banjaluci, u blizini naše lokacije, ukoliko su očekivanja da će vaš boravak kod nas biti duži od jednog dana.