Korekcija zadnjice

Zašto korekcija zadnjice?

Korekcija zadnjice može se sastojati u povećanju mase i preoblikovanju ili redukciji veličine i podizanju glutealne regije. Kada govorimo o povećanju mase, postoje dva načina. Jedan je primjenom implanta, a drugi primjenom sopstvenog masnog tkiva. Ako koristimo proteze, onda se kroz vertikalan rez ispod trtične kosti plasiraju oba implanta ispod velikih sjedalnih mišića. Ukoliko koristimo sopstveno masno tkivo uzeto najčešće pri liposukciji, koje je profiltririrano u specijalnim centrifugama, treba napomenuti da se u najvećoj količini ubačena mast resorbuje, te je intervenciju potrebno ponoviti u više navrata za postizanje trajne željene veličine i oblika zadnjice.

Intervencija

Kada želimo smanjiti i istovremeno podići zadnjicu, rezultat možemo postići liposukcijom ili liftingom, što zavisi od toga da li je potrebno reducirati i dio kože osim suvišnog potkožnog masnog tkiva. U svim slučajevima zahvat radimo u opštoj ili periduralnoj anesteziji. Trajanje zahvata je oko 2 sata.

Oporavak

Konce vadimo 7. dan nakon operacije. U početku je prisutna pojava blagog otoka, osjećaj prolazne napetosti, utrnulosti i nelagodnosti naročito pri sjedenju. Povratak u normalne životne i profesionalne aktivnosti je 7 do 10 dana od intervencije. Boravak u Banjoj Luci je oko 7 dana.

Svima vama koji u Banjaluku dolazite iz drugih mjesta možemo pomoći oko prevoza sa banjalučkog aerodroma, autobuske ili željezničke stanice do naše klinike. Takođe, svima vama možemo pomoći oko pronalaska udobnog smještaja u Banjaluci, u blizini naše lokacije, ukoliko su očekivanja da će vaš boravak kod nas biti duži od jednog dana.