Zatezanje stomaka

Zašto zatezanje stomaka?

Nakon porođaja ili naglog gubitka tjelesne mase dolazi do slabljenja mišićnog sloja, a koža postane previše istegnuta. Navedene promjene se manifestuju pojavom visećeg donjeg stomaka.

Intervencija

Hirurškom korekcijom zatežemo i preoblikujemo stomak uz istovremeno jačanje mišićnog sloja odstranjivanjem viška kože i potkožnih masnih naslaga. Nakon toga stomak postaje čvršći i ravniji, a struk tanji, što doprinosi boljem opštem izgledu. Uz ovu intervenciju često kombinujemo i liposukciju slabina ili neke druge regije. Zahvat izvodimo u opštoj anesteziji i traje 3 do 5 sati. Rez je neposredno iznad stidne regije, a pupak se obično pomjera više u novu poziciju. Kako su rezovi nisko u stidnoj regiji, ožiljci su uglavnom neprimjetni i skriveni ispod kupaćeg kostima.

Oporavak

Drenažu vadimo 2 do 3 dana nakon oparcije, a konce na 7 i 14 dana. Nakon intervencije neophodno je nošenje specijalnog pojasa i to mjesec dana od zahvata, nakon čega preporučujemo aktivne masaže tretirane regije. U postoperativnom toku moguća je pojava otoka, prolazna neosjetljivost kože i produženo curenje bistre serozne tečnosti. Povratak u normalne životne i poslovne aktivnosti je 10 do 14 dana od intervencije. Boravak u Banjoj Luci je od 3 do 5 dana nakon zahvata.

Svima vama koji u Banjaluku dolazite iz drugih mjesta možemo pomoći oko prevoza sa banjalučkog aerodroma, autobuske ili željezničke stanice do naše klinike. Takođe, svima vama možemo pomoći oko pronalaska udobnog smještaja u Banjaluci, u blizini naše lokacije, ukoliko su očekivanja da će vaš boravak kod nas biti duži od jednog dana.