Korekcija očnih kapaka

Zašto korekcija očnih kapaka?

Koža vremenom gubi svoja elastična svojstva i tonus, što se ponajprije primjećuje u predjelu lica, pogotovu očnih kapaka. Kapci se vremenom mijenjaju pojavom viška kože u obliku vrećica, nabora i jastučića, što očima i cijelom licu daje umoran, star izgled. Fiziološkim procesom starenja nismo svi jednako zahvaćeni, a na koji način će se to dešavati, značajno zavisi od načina života, genetskih faktora, konstitucije… Kod ovakvih promjena više ne pomažu nikakve masaže niti kozmetički tretmani, već se problem jednostavno rješava hirurškom korekcijom – blefaroplastikom.

Intervencija

Sam zahvat spada u male, ali vrlo efikasne zahvate, a vrlo često se kombinuje sa face liftingom, kako bi efekat podmlađivanja lica bio što vidljiviji. Operaciju radimo u lokalnoj anesteziji i traje (u zavisnosti da li se rade samo gornji, donji ili sva četiri kapka) od pola sata do 1,5 sati. Ožiljak na gornjim kapcima je na mjestu pregiba kapka, a na donjim neposredno ispod trepavica, tako da u oba slučaja nije uočljiv. Operacijom se odstranjuje višak kože, kao i masni jastučići locirani ispod mišićnog tkiva. Ukoliko ne postoji višak kože, već samo masni jastučići, zahvat se radi sa unutrašnje strane kapaka, tako da nema vidljivih ožiljaka.

Postoperativni period

Konce skidamo 5 dana nakon zahvata. Prvih dana prisutan je blagi otok i podlivi oko očiju, koji se povlače 7 do 10 dana nakon operacije. Povratak u normalne životne i profesionalne aktivnosti je 5 do 7 dana od intervencije. Boravak u Banjoj Luci je do skidanja konaca, a pacijent može putovati i dva dana nakon intervencije, kada konce vadi u mjestu stanovanja kod svog ljekara.

Svima vama koji u Banjaluku dolazite iz drugih mjesta možemo pomoći oko prevoza sa banjalučkog aerodroma, autobuske ili željezničke stanice do naše klinike. Takođe, svima vama možemo pomoći oko pronalaska udobnog smještaja u Banjaluci, u blizini naše lokacije, ukoliko su očekivanja da će vaš boravak kod nas biti duži od jednog dana.