Najčešća pitanja

Iako su estetska hirurgija i neinvazivne metode za postizanje savršenih linija već dugi niz godina prisutne u svijetu, vi nam se često obraćate sa pitanjima kojima nastojite pojasniti naš rad, rezultate, metodologije, stručnost... Na sva pitanja odgovaramo na način da najbolje razumijete ono čime se bavimo, jer jedino zajedno i uz maksimalnu saradnju možemo postići i maksimalne rezultate.

1Da li je nakon uvećanja grudi poliuretanskim implantima moguće dojenje, i da li su implanti štetni po zdravlje?
Dojenje je moguće jer se implant postavlja ispod mliječne žlijezde ili čak ispod mišića. Mliječna žlijezda je netaknuta i kasnije je dostupna svim dijagnostičkim pretragama (samopalpacija, ultrazvuk, mamografija, magnetna rezonanca). Proteze su potpuno neškodljive po zdravlje pacijenta, a ispitivanjem na više miliona žena sa poliuretanskim implantima Amerikanci su dokazali da je procenat karcinoma dojki kod njih značajno niži.
2Da li se nakon liposukcije mogu vratiti masne naslage i da li se liposukcija može ponavljati na istoj regiji?
Liposukcija je jako efikasna metoda za uklanjanje lokalnih masnih naslaga (preoblikovanje tijela), čiji je efekat brz i može biti dugotrajan ukoliko se pacijent pridržava datih savjeta. Ukoliko pacijent nakon liposukcije povećava kilažu, na mjestu učinjene intervencije će se gomilati masne naslage kao i na drugim regijama. Liposukcija se može raditi više puta na istom mjestu.
3Da li ostaju ožiljci nakon korekcije nosa i da li se osim estetskog dijela može riješiti i problem sa disanjem u istoj proceduri?
Nakon estetske korekcije nosne piramine nema nikakvih ožiljnih tragova, jer se intervencija izvodi kroz nosnice. U nekim slučajevima može zaostati mali poprečni ožiljak na sredini nosne pregrade ukoliko se radi takozvana otvorena rinoplastika. Ako je uzrok otežanog disanja devijacija nosne pregrade, u istom zahvatu možemo korigovati i ovaj problem. Kod nas ovaj dio koriguje spcijalista za uho, grlo i nos, a tek onda estetski hirurg koriguje nosnu piramidu.
4Da li je odstranjenje kože gornjih kapaka koja mi daje umoran izgled bolna procedura i može li štetiti vidu?
Korekcija viška kože gornjih kapaka je jako efikasna i bezbolna procedura. Radi se u lokalnoj anesteziji primjenom radiotalasa ili lasera, pa su ožiljci nevidljivi. S obzirom da se kapak sastoji iz više slojeva različitih tkiva, u ovoj proceduri odstranjujemo samo kožu i eventualno prisutne masne jastučiće. Dublje strukture kapka ne diramo, a samim tim nema bojazni za bilo kakvo oštećenje vida. Procedura je naročito efikasna kod pacijenata koji su korigovali dioptriju laserskim putem, a ranije su nosili sočiva ili naočale.
1Da li je uvećanje usana bolno ?
Korekcija veličine usana je potpuno bezbolna procedura. Naime, prije zahvata usne se tretiraju specijalnom kremom-anestetikom i hlade kesicama leda tako da se postigne određena neosjetljivost. Neki materijali kojima se koriguje veličina usana u sebi sadrže određeni postotak anestetika, što dodatno obezbjeđuje bezbolnost procedure.
2Koje materijale koristite za uvećanje usana i popunjavanje dubljih bora?
Danas na tržištu postoji veliki broj kako sintetičkih, tako i prirodnih materijala za korekciju veličine i oblika usana, kao i remodeliranje lica. Mi najčešće koristimo potpuno prirodan materijal - hijaluronsku kiselinu (Teosial, Juvederm, Restilen..) koji su u potpunosti bezbjedni, ali daju kratkotrajnije rezultate (9 do 18 mjeseci), Nakon ovog perioda ugavnom se dodaje 1/3 ranije date količine za postizanje istog rezultata. Za dugotrajan efekat primjenjujemo sintetičke materijale.
3Kada se najranije može uraditi korekcija klempavih ušiju, a kada estetska korekcija nosa?
Korekcija ušnih školjki se može raditi već pred polazak u školu. Do tada je završen njihov potpuni razvoj, a sprečava se i pojava određenog psihosocijalnog problema koji djeca mogu imati zbog toga. Estetska korekcija nosne piramide se ne radi prije 18. godine života, jer do tog doba traje njen razvoj.
4Kako se mogu riješiti visećeg donjeg stomaka i velikog broja strija na njemu?
Kada se radi o visećem donjem stomaku, najbolji izbor je abdominoplatika. Rezom koji se nalazi u skrivenom dijelu stidne regije odstranjuje se višak kože sa lokalnom masnoćom i strijama. U istom aktu se koriguje i dijastaza - razvučenost trbušnog mišića, a liposukcijom se odstranjuje višak lokalnih masnih nakupina u slabinskim regijama. Sve ovo dovodi do ravnog stomaka bez opuštenosti kože i strija, oblikovanog struka, a ožiljak koji je skriven vremenom postaje nevidljiv.
15

godina sa vama


Zajedno kreiramo vašu budućnost, na obostrano zadovoljstvo
5

specijalista u timu


Stručnost našeg tima je garancija uspjeha u poslu kojim se bavimo
5

kontinenata


Naši pacijenti dolaze sa svih kontinenata, jer prepoznaju kvalitet našeg rada
7

dana nedjeljno


Stojimo vam na raspolaganju za sva vaša pitanja ili nedoumice