Liposkulptura tijela

Zašto liposkulptura?

Lijep izgled neke osobe, osim prekomjerne mase, mogu narušiti i nakupine potkožnog masnog tkiva koje se pojavljuju uglavnom na nekim tipičnim mjestima (bokovi, stomak, natkoljenice, potkoljenice, regija oko skočnih zglobova, nadlaktice, podbradak). Uprkos upornim fizičkim vježbama i raznim kozmetičkim tretmanima, ove nakupine se ne mogu odstraniti. Jedini pravi način njihovog trajnog uklanjanja jeste hirurški metod – liposukcija.

Intervencija

Operativni zahvat, u zavisnosti od veličine tretirane površine, najčešće izvodimo u opštoj anesteziji (trbuh, bedra), a ako su manje površine, u lokalnoj (koljena, podbradak, nadlaktice) i traje od jednog pa do nekoliko sati. Sam zahvat izvodimo tako što kroz tanke cjevčice (kanile) vakuumom izvlačimo potkožne masne naslage. Kontrakcijom kapilara smanjena je aspiracija krvi, a povećano usisavanje masti. Takođe, tretirana regije se podvrgava ultrazvučnim masažama prije, a i poslije operativnog tretmana.

Oporavak

Nakon intervencije neophodno je nošenje specijalnih steznika oko 4 nedjelje, zbog adaptacije viška kože na novu podlogu. U ranom postoperativnom toku prisutni su blagi otoci i podlivi. Već nedjelju dana od intervencije predlažemo masaže zbog bolje limfne drenaže i cirkulacije, čime se ubrzava oporavak. Vraćanje u normalne životne aktivnosti je 5 do 7 dana od operacije, u zavisnosti od obima zahvata. Boravak u Banjoj Luci je od 3 do 5 dana.

Svima vama koji u Banjaluku dolazite iz drugih mjesta možemo pomoći oko prevoza sa banjalučkog aerodroma, autobuske ili željezničke stanice do naše klinike. Takođe, svima vama možemo pomoći oko pronalaska udobnog smještaja u Banjaluci, u blizini naše lokacije, ukoliko su očekivanja da će vaš boravak kod nas biti duži od jednog dana.