3D COG mezoniti

Šta su 3D COG mezoniti?

Prvi smo u regionu počeli koristiti specijalne niti kojima se trenutno postiže efekat liftinga – podizanja i zatezanja tretirane regije lica i tijela, kao i eliminacije bora. Specifičnost ovih niti je u tome što su one resorptivne (PDS-polydioxanon – konac koji se dugi niz godina koristi u hirurgiji, a koji tijelo apsorbuje), i u tankom koncu (4-0), koji je nazubljen. Osim primjene u predjelu lica i vrata, ove niti se mogu koristiti i na drugim dijelovima tijela zajedno sa običnim mezonitima, rjašavajući tako probleme opuštene kože (nadlaktice, stomak, unutrašnje strane natkoljenica, regija oko pupka, iznad koljena…).

Intervencija

Aplikacija COG niti se vrši u ambulantnim uslovima primjenom anestetika u obliku masti. Nitima se obično koriguje regija jagodica, nazolabijalnih bora, marionetskih bora (uglovi usana), te oval lica (rub donje vilice). Broj niti varira od lokalnog nalaza i kreće se od 2 do 5 po strani. Kako se niti uvode specijalnim tankim kanilama (iglicama sa posebno obrađenim vrhom koje ne povrjeđuju krvne sudove i nerve), sam tretman je potpuno bezbolan, sa trenutnim efektima suspenzije, a bez otoka i podliva.

Nit se u potpunosti resorbuje od 6 mjeseci do godinu dana, a efekat tretmana traje od 3 do 5 godina. Na mjestu resorpcije niti tijelo razvija sopstveni kolagen i elastin koji poboljšavaju strukturu kože, čineći je svježom i odmornom.

Svima vama koji u Banjaluku dolazite iz drugih mjesta možemo pomoći oko prevoza sa banjalučkog aerodroma, autobuske ili željezničke stanice do naše klinike. Takođe, svima vama možemo pomoći oko pronalaska udobnog smještaja u Banjaluci, u blizini naše lokacije, ukoliko su očekivanja da će vaš boravak kod nas biti duži od jednog dana.