Povećanje usana

Zašto povećanje usana?

Usne predstavljaju važan detalj u cjelokupnom izgledu lica i svakako da poboljšanje kontura, podebljavanje suviše tankih i korekcija asimetričnih usana umnogome doprinosi ljepšem izgledu.

Intervencija

Uvećanje usana se uglavnom izvodi primjenom sopstvenog tkiva ili infiltracijom sintetičkih materijala. Od sopstvenog tkiva najčešće se koristi potkožna mast, koja se nakon filtriranja u posebnim centrifugama infiltrira u usnu. Zbog nepredvidive resorpcije masti, moguće je da postupak treba ponoviti nakon izvjesnog vremena do postizanja boljeg i trajnijeg rezultata. Od sopstvenog tkiva još se koristi dermis, tkivo poglavine, te dio mišića ili tetive. Od sintetičkih materijala u zavisnosti od dužine trajanja uvećanja koriste se hijaluronska kiselina (efekat ubrizgavanja traje oko 6 mjeseci), kolagen, poliakrilamid i metakril (efekat trajnosti je od 5 do 10 godina). Zahvat uglavnom izvodimo bez lokalnog anestetika zbog boljeg uvida u postizanju željenog preoblikovanja usana. Sam zahvat traje oko pola sata.

Postoperativni period

Prvih dana prisutan je blagi otok usana, a u tom periodu se savjetuje suzdržavanje od prekomjernog razvlačenja usana i smijeha. Boravak u Banjoj Luci je par sati.

Svima vama koji u Banjaluku dolazite iz drugih mjesta možemo pomoći oko prevoza sa banjalučkog aerodroma, autobuske ili željezničke stanice do naše klinike. Takođe, svima vama možemo pomoći oko pronalaska udobnog smještaja u Banjaluci, u blizini naše lokacije, ukoliko su očekivanja da će vaš boravak kod nas biti duži od jednog dana.