Mezoterapija

Zašto mezoterapija?

Mezoterapija je metoda kojom stimulišemo mezodermalno tkivo, uvođenjem koktela u srednji dio kože mikroinjekcijama na dubinu od 4 do 6 mm. Na ovaj način nema sistemske resorbcije tj. dejstvo preparata je lokalizovano na tretiranu površinu koja može biti bilo gdje na tijelu.

Intervencija

Uvedene supstance pospješuju proizvodnje kolagena i elastina, lipolizu i stimulišu metabolizam koze, što dovodi do eliminacije celulita i vraćanja prirodne zategnutosti kože vrata, nogu, stomaka, zadnjice, ruku i šaka. Kada tretiramo lokalne masne naslage, dubina infiltracije se kreće oko 1 do 1.3 cm. U ovoj proceduri, uz lipolitike, koktel sadrži i sredstva za sprečavanje ponovnog nakupljanja masnoće, kao i sredstva koja poboljšavaju tonus kože. Rastvori ne sadrže nikakve hormonske komponente, a najčešći sastojci su prirodne supstance: artičoka, ginko biloba, kamilica, aminokiseline, vitamini, minerali, oligoelementi, hijaluronska kiselina... Koktel sadrži i sredstva koja šire sitne krvne sudove, tako da pospješuju cirkulaciju i sredstva koja potpomažu brzu eliminaciju štetnih materija preko bubrega.

Tretmane izvodimo prosječno jednom nedjeljno, a efekat se postiže za 7-10 tatretmana po regiji, što zavisi i od lokalnog nalaza. Tratman traje oko 30 minuta, bezbolan je, tragovi od uboda nestaju u potpunosti za par sati, a nakon tretmana pacijenti najčešće opisuju svoju kožu kao odmornu, zategnutu i sjajnu. Mezoterapiju radimo sa PISTOR 5 pištoljem najnovije generacije, tako da je tretman potpuno bezbolan, precizan i brz.

Svima vama koji u Banjaluku dolazite iz drugih mjesta možemo pomoći oko prevoza sa banjalučkog aerodroma, autobuske ili željezničke stanice do naše klinike. Takođe, svima vama možemo pomoći oko pronalaska udobnog smještaja u Banjaluci, u blizini naše lokacije, ukoliko su očekivanja da će vaš boravak kod nas biti duži od jednog dana.