Fileri u službi vaše ljepote

Cijena ne smije biti presudna
20/10/2019
Dobro isplanirajte korekciju nosa!
22/11/2019

Fileri u službi vaše ljepote

Kada govorimo o tretmanima na licu, danas sve veći broj pacijenata od nas traži promjene koje će odmah biti vidljive i bezbjedne, a pri tom da se ne radi o hirurškim intervencijama. Ono što bi na neki način moglo udovoljiti ovim zahtjevima je kombinacija primjene filera i Botoxa. Mi smo prvi na prostorima Bosne i Hercegovine počeli koristiti potpuno prirodne filere hijaluronske kiseline vodećih svjetskih proizvođača. Ono što je bitno naglasiti je da se radi o preparatima koji su u potpunosti bezbjedni, jer je hijaluronska kiselina sastavni dio ljudskog tkiva. Dugotrajnost novih  filera je koja je sada od 1 do 2 godine, a ranije je bila 4-6 mjeseci. Ovi fileri se uglavnom koriste za korekciju veličine i oblika usana, popunjavanje čeonih bora, nazolabijalne brazde (udubljenja koje se pruža od nosnice do ugla usana), popunjavanje jagodica, korekciju ovala lica, udubljenja ispod donjih kapaka, podizanje vanjskog ugla obrva…

Sam tretman je potpuno bezbolan i beskrvan, jer prije samog tretmana regiju mažemo specijalnim anestetikom u obliku kreme. Infiltraciju radimo pomoću specijalnih kanila, tako da nakon intervencije nema bilo kakvih modrica ni otoka.  Novina je i to da Juvederm u svom sastavu ima malo lokalnog anestetika, što je dodatni elemenat u korist bezbolnog tretmana.

Neki od klijenata koji su korekciju usana radili u nekoj drugoj ustanovi primjenom lokalne anestezije putem injekcije žalili su se na na čestu pojavu modrica na mjestu intervencije, a kasnije i na bolove na mjestu uboda, naročito pri promjenama vremena. Zbog toga mi koristimo najnoviju specijalnu kremu i posebne kanile. Pacijent se nakon zahvata može vratiti uobičajenim životnim aktivnostima, a sam tretman je ugodan i bezbolan.