Cijena ne smije biti presudna

Komunikacija je važna!
20/10/2019
Fileri u službi vaše ljepote
20/10/2019

Cijena ne smije biti presudna

Ukoliko razmišljate o korekciji oblika i veličine grudi, sigurno sami sebi postavljate nekoliko pitanja i dilema. Jedna od njih je i strah od opšte anestezije. Ne brinite, jer u našem timu rade iskusni anesteziolozi, a uz  iscrpnu preoperativnu obradu mogućnost komplikacija od opšte anestezije je svedena na minimum. Dugo godina smo u ovom poslu, pa mnogo časova rada iza nas garantuju da ćete biti u sigurnim rukama.

Jedna od velikih dilema je i pravilan izbor oblika i veličine implanta.  Ovu dilemu rješavamo na specijalističkom pregledu, kada nakon uvida u lokalni nalaz i određenih mjerenja predlažemo adekvatan implant u skladu sa konstitucijom i željom pacijenta. Predloženu veličinu pacijentkinja može odmah isprobati, kako bi vidjela da li je to u skladu sa njenim željama ili bi bolja bila neke druga veličina. Ukoliko i dalje postoji dilema oko veličine, ponekad predlažemo da se u toku same intervencije aplikacijom specijalnih sajzera izabere adekvatan implant.

Ono oko čega struka i javnost najviše polemišu je razlika u cijeni operacije u pojedinim klinikama. Na cijenu najviše utiče kvalitet, odnosno struktura implanta, a ne njegovi veličina i oblik. Ono što nas čini jedinstvenim u Bosni i Hercegovini je to što koristimo poliuretanske implante koji, osim doživotne garancije na pucanje, imaju i desetogodišnju garanciju na kontrakturu kapsule – kasnu komplikaciju koja se pojavljuje 15 do 20 % slučajeva kod ugradnje klasičnih implanta. Takođe, ovi impanti imaju garanciju i na rotaciju implanta.

Najvažnije je da znate da niska cijena ne smije biti glavni faktor odluke za izbor doktora ili klinike, jer  to sigurno govori o manjem kvalitetu samog implanta ili o nekom drugom potencijalnom problemu.