Antiaging ljepota u trendu

Komunikacija je važna!
20/10/2019

Antiaging ljepota u trendu

Danas se ordinacijama estetskih hirurga širom svijeta javlja sve veći broj pacijenata sa željom za promjenama i intervencijama na svom izgledu. Po mogućnosti žele da izbjegnu skalpel i opštu ansteziju. Antiaging medicina je u punom zamahu, jer je želja za mladalačkim izgledom i dalje vrlo aktuelna. Svjedoci smo sve većeg broja različitih ponuda nehirurških procedura koje nude  kozmetički saloni, razni estetski centri, pa sve do specijalističkih ordinacija. U ponudi je sve više raznih preparata, medicinskih i kozmetičkih aparata, zbog čega pacijenti postaju pomalo zbunjeni i neodlučni kome da daju svoje povjerenje. Prema tome, postavlja se pitanje šta pacijent treba da zna  prije odluke o izboru neke procedure kako bi izbjegao ugrožavanje ne samo svog izgleda, već i sopstvenog zdravlja. Najvažnije od svega je da osoba koja izvodi ili kontroliše tretmane posjeduje odgovarajuće iskustvo, sertifikate, stručnost… odnosno da je konstantno edukovana, a ne da se odluka o izboru ustanove i osobe koja će da vodi tretmane donosi na osnovu cijene.

Prednost specijaliste hirurga se ogleda u tome što samo on može neki estetski problem sagledati u svim segmentima, predlažući najbolja rješenja: od neinvazivnih tretmana, njege kože, pa sve do određenog trenutka kada se donosi odluka  o hirurškom tretmanu. On, dakle, ne mora forsirati operaciju ili neku nehiruršku proceduru, jer poznaje oba pristupa i njihove mogućnosti i može da odabere najbolje rješenje za pacijenta.

Veoma je važno da čovjek ne treba čekati da mu lice i tijelo ostare da bi tek onda tražio način da ga podmladi, već od rane mladosti treba voditi računa o njegovanju i čuvanju kože, da bi proces starenja odložio što je više moguće. Pacijenti koji se brinu o svom licu i tijelu poštujući određene režime fizičke aktivnosti i načina ishrane, odlično reaguju na neke neinvazivne procedure. Mala promjena na njihovom licu i tijelu primjenom nekog od metoda topljenja lokalnih masnih naslaga ili metoda zatezanja kože lica sa uklanjanjem sitnih bora daje odlične rezultate.

Naš moto je da  pokušavamo objediniti više različitih procedura kako bi dobili najbolje moguće rezultate, strogo vodeći računa o najvažnijoj stvari – zdravlju pacijenta. Pravilno odabranom kombinacijom procedura postižemo izvanredne rezultate, a pacijent nakon tretmana obavlja uobičajene životne aktivnosti bez ikakvih vidljivih tragova učinjene intervencije. Okolina primjećuje promjene govoreći kako osoba koja je radila tretmane izgleda jako svježe i odmorno, a ne znajući šta je zapravo doprinijelo takvom poboljšanju.

Svjetski poznati estetski hirurzi predviđaju da će se u budućnosti smanjiti broj velikih operacija usljed primjene sve većeg broja malih neinvazivnih metoda koje daju brže, ali i kratkotrajnije rezultate. Prolaze  vremena kada su hirurzi izbjegavali sve što nije hirurško i postaju  puno fleksibilniji po pitanju antiaging medicine. Sve nabrojane procedure hirurg mora da poznaje i koristi kako bi dobio što bolje rezultate. To znači da je njihova primjena i u postoperativnom periodu veoma značajna za krajnji ishod tretmana.